vineri, 28 ianuarie 2011

Blogspot - pornim la drum

Mi-am facut blog pe blogspot. OK. Toate bune si frumoase. Dar acuma ? Acuma ce fac ? Cum imi fac eu blogul frumos ? Colorat. Prietenos. Cum imi fac blog-ul AL MEU?

Seria de articole ce va aparea din cand in cand se vrea un fel de ghid al blogspotului. Pentru cei care nu l-au folosit pana acum. Pentru cei care se pierd in explicatiile prea reci. Daca vreodata veti avea intrebari, va astept cu drag. Nu spun ca sunt o mare cunoscatoare. Dar am invatat totul sapand la greu. Incercand, nereusind, reincercand pana a iesit. Acum incerc sa salvez cateva persoane de la pierderea timpului si a nervilor. Voi “decora” blogul pe masura ce scriu tutorialele.

Sa incepem cu tema. Pentru ca e primul lucru pe care il vrem. Sa arate frumos. Intram in meniul Design (l-am inconjurat cu rosu) si apoi in Pagina de design al sabloanelor (inconjurat cu mov)

1.


Si de aici ne jucam de-a culorile. Cand deschideti pagina sunteti in sectiunea Sabloane (inconjurat cu roz) Pe primul rand de poze (inconjurat cu galben) aveti stilul sabloanelor: Simplu, Fereastra de fotografii, Fantastic S.A. , Filigran, Eteric si Calatorii. De cate ori selectati unul dintre aceste sabloane, pe linia a doua (inconjurata cu albastru) veti vedea culorile disponibile pentru respectivul sablon si veti vedea ca forma blogului se schimba de cate ori schimbati sablonul sau culoarea lui. Fereastra respectiva este fereastra de previzualizare. (Am inconjurat-o cu visiniu).

2.


Pentru ca sunt mare fan roz, am ales sablonul Calatorii si culoarea roz. Se poate observa ca s-a schimbat fundalul si aranjamentul in pagina a elementelor in fereastra de previzualizare. Cand ati gasit formatul si culoarea care va place, apasati butonul )marcat cu sageata albastra) APLICATI SABLONUL IN BLOG

3.


Urmatorul pas: fundalul. (incercuit cu alb)
Daca doriti va puteti alege o imagine de fundal. Din meniul Imagine de fundal (am incercuit cu alb) va alegeti imaginea care vi se potriveste cel mai mult. Temele si imaginile le deschideti din sageata mica de langa imagine (am facut o sagetuta alba acolo) Eu am ales din categoria Tesaturi fundalul facut de kim258.

4.


Asa arata meniul si ce am ales eu -

5.


Tot la Fundal puteti alege Tema de culori principala. Am incercuit in poza 4 cu albastru si am facut o sageata de unde puteti sa selectati nuanta dorita, sau puteti selecta una dintre temele propuse.
Astfel avem cat de cat o “fata” a blogului.

Va urma

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu